Siitostammat ja kasvatus


Panostamme tulevaisuudessa kilpahevosten lisäksi myös hevosten kasvattamiseen. Meillä on tällä hetkellä kaksi siitostammaa, joiden toivomme synnyttävän monta mukavaa varsaa, jotka tuovat iloa niin meille, kuin myös monelle muulle. Kartoitamme jatkuvasti myös uusia mielenkiintoisia tammoja ja hankimme niitä tilanteen mukaan,
 kun sopivia kohdalle sattuu.

Kun valitsemme tamman, niin kiinnitämme useisiin seikkoihin huomiota, mutta emme kuitenkaan ole liian sidottuja joihinkin kriitereihin, vaan olemme valmita tutustumaan myös hieman jännittävämpiin yksilöihin. Koska resurssit ovat rajalliset, joudumme tietysti aina tekemään kompromisseja.
Tärkeimpiä asioita, kun valitsemme talliimme siitostammoja on mm:
- Hevosen emälinja on meille tärkein kriteeri. Onko siitostammalla itsellään saavutuksia kilpailuissa, mitkä ovat hänen äitinsä, isoäitinsä jne. Vättämättä itse tamma, jonka hankimme ei tarvitse  olla kilpailut huipulla, vaikka sillä tietysti ei ole haittaakaan, mutta näemme tärkeänä tamman äidin ja muutaman sukupolven takaiset saavutukset ja jälkeläiset ja luonnollisesti myös emälinjan orit käydään läpi.

- Minkälaisia varsoja tamman emät ovat jättäneet. Mitkä ovat olleet niiden kilpailutulokset.

- Ori, jonka valitsemme tamman sulhaseksi on toki myös tärkeä. Orin omat saavutukset ja jälkeläisnäytöt ovat tärkeitä, mutta toki myös sen sopivuus tammallemme.

Meillä on myös hyvä taustajoukko, jonka kanssa neuvottelemme valinnoista ja saamme suosituksen sopivista oriista, joiden pohjalta teemme päätöksen. 

Tammat

Lue lisää tammastamme Sweet Eloise 

Lue lisää tammastamme Vici Wine