Valmennus ja kasvatustoiminta

Kirjoita tekstisi tähän...

Meille hevoset ovat hyvin tärkeitä yhteistyökumppaneita. Emme näe hevosia tuotantoeläminä, vaan ne merkitsevät meille paljon enemmän. Kilpahevosten kohdalla ajattelemme asiaa niin, että me omistajat olemme hevosten managereita ja pyrimme tarjoamaan kilpahevosillemme niin hyvät puitteet, kuin kelle tahansa kilpaurheilijalle konsanaan. Hevosten hyvinvointi on kaiken toiminnan  keskipisteessä. Hevosen pitää saada olla hevonen, joka saa nauttia elämästään hevosena. Siihen littyy monia seikkoja. Pyrimme valitsemaan yhteistyökumppanimme sen mukaan, että se palvelee meidän urheilijoita parhaalla mahdollisella tavalla. Hyvät olosuhteet, ravinto, elinympäristö, hevosten kohtelu, säännöliset terveystarkastukset ovat mielestämme hyvin tärkeitä. Näiden jälkeen voidaan sitten ajatelle rakennettavan hevosille hyvä kilpailukunto, jossa valmentaja astuu vahvasti kuvaa. Hän vastaa hevosten valmentamisesta ja niiden kehittymisestä em. asiat huomioiden. Mikäli hevoselle ilmenee jotakin tavallisuudesta poikkeavaa, se myös tutkitaan heti ja tehdään päätöksiä sen mukaan. 

Siitostammojen kanssa olemme myös hyvin tarkkoja, missä ne asuvat ja elävät. Niillä pitää olla hyvät olosuhteet, laadukas ravinto, jatkuva seuranta ja asiantuntevat hoitajat. Parhaat eväät tulevat varsat saavat sillä, että tammojen elinolosuhteet ovat mahdollisimman korkeatasoisia. Jätimme mm. Sweet Eloisen Ruotsiin, Brolinen oriasemalle, koska heidän maineensa ja osaamisensa on kiistattomat.  

Hevoset ovat erilaisia ja niiden luonteet eroavat toisistaan huomattavasti. Jokainen hevonen otetaan yksilönä ja sille tarjotaan sen ominaisuuksien mukaiset mahdollisimman hyvät puitteet. Pyrimme vierailemaan hevosten luona myös kilpailujen ulkopuolella kerran viikossa talleilla. Haluamme tutustua hevosiimme ja tahdomme että ne myös tutustuvat meihin. Porkkanatervehdys on aina hyvä tapa tehdä tuttavuutta.